Pages Navigation Menu

Ćwiczenia i dieta

Racuchy – zdrowo, smacznie, szybko

Racuchy – zdrowo, smacznie, szybko

          Hej! Sesja na dłuższy czas wyłączyła mnie z pisania bloga ale postaram się to nadrobić. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zdrowe danie, którym raczyłam się między wertowaniem kolejnych książek. To racuchy gryczane, które dostarczą Wam wapnia, potasu, fosforu i magnezu. Recepturę zawdzięczam stronie http://czarnawisienka.blogspot.com/2016/02/gryczane-weganskie-racuchy.html#more

Do roboty!

       Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy 80g mąki gryczanej, co najmniej 5 łyżek mleka roślinnego, pół jabłka, pół łyżeczki cynamonu, po jednej łyżeczce lnu mielonego i drożdży instant, 1 łyżeczkę stewii oraz olej kokosowy do smażenia. Drożdże mieszamy z mąką. Trzema łyżkami ciepłej wody zalewamy len. Dolewamy mleko. Połówkę jabłka kroimy w małą kostkę. Dorzucamy masy w ten sposób żeby nie była zbyt rzadka a jednocześnie łatwo było ją formować. Miskę na 20 minut odstawiamy w ciepłe miejsce i przykrywamy ścierką. Smażymy na oleju kokosowym. Posypujemy stewią. Voila 

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *