Pamiętajmy o fasoli
Fasola jest jednym z darów natury, który z całą pewnością może zastąpić nam mięso. Zawiera w swoim składzie bardzo duże ilości białka. Co więcej zawiera również żelazo, fosfor, cynk i witaminy z grupy B. Jest to warzywo niezmiernie ważne dla zdrowia, które polecane jest każdemu do umieszczenia w jadłospisie.
Fasola na pamięć i koncentrację
Fasola zawiera w swoim składzie ogromną ilość lecytyny, zaś ta doskonale wpływa na pamięć i koncentracje. Co więcej bierze czynny udział w gospodarce organizmu, na przykład w przemianie cholesterolowej. W lecytynie zawarta jest również cholina, dzięki której naczynia krwionośne są adekwatnie rozszerzone, zaś praca serca jest prawidłowa. Dodatkowo cholina jest również niezbędna aby nasz mózg mógł prawidłowo funkcjonować.
Fasola bogata w błonnik
Ważną cechą fasoli jest to, że posiada bardzo duże ilości błonnika. Poprawia, więc proces metabolizmu, ułatwia trawienie potraw, a co za tym idzie dba o zdrowie naszego żołądka i jelita. Warto zaznaczyć, że błonnik chłonie również toksyczne produkty przemiany materii, przez co oczyszcza nasz cały organizm. Dzięki fasoli możemy pozbyć się więc z ciała metali ciężkich, toksyn bakteryjnych oraz ubocznych produktów, które to powstają w czasie kuracji lekami.
Po fasolę, zwłaszcza w sezonie powinien sięgnąć każdy. Polecana jest ona przede wszystkim osobom starszym, dzieciom i młodzieży. Po jej moc sięgnąć powinny również osoby, które pracują umysłowo a także uczą się.